Geisha


Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen at de ikke er noen lesehest, og det samme gjelder meg.. Da jeg var liten elsket jeg å låne Grøsserne på biblioteket, mens nå føler jeg at jeg aldri har roen til å sette meg ned å lese en bok. det er så mange andre ting jeg heller kunne tenkt meg! Men samtidig føler jeg at jeg går glipp av så mye ved å ikke lese, så jeg har bestemt meg, for å tvinge inn en overbevisning om at jeg ikke har adhd og for å være LITT mer intellektuell at jeg skal lese... Så nå, har jeg brukt ca 7 måneder på Geisha... Jeg sa til meg selv at -It doesn't mather how long I takes, YOU WILL FINNISH IT!

Geisha er en bok som jeg faktisk vil anbefale ALLE å lese... Dette er ikke en spenningsbok, men en bok som opplyser og inspirerer. Det er fasinerende å lære om en kunst, kultur og tradisjon som i dag så og si er ikke-eksisterende.
Jeg vil også si at yrket Geisha fortjener å få et litt bedre rykte, når dette er en vakker tradisjon, som på mange måter er vanskelig å forstå for oss vestlige om man i bare bruddstykker hører om det, og blir fortalt, men om man setter seg litt inn og det, er åpen og ønsker å lære vil man finne denne tradisjonen så vakker. Den har selvsagt også en bakside av medaljen, og måten forfatteren beskriver det hele gjennom livet til Sayuri gir boken sjel .

Jeg kjenner jeg blir litt provosert når folk begynner snakker om Geishaer på en nedlatende måte, og må tenke at -God, how ignorant!
Les boken og så kommenter! Det er sånn det bør være med alt faktisk.... :)

Én kommentar

Marthe&Hanan♥

09.mar.2012 kl.12:31

Lykke til! :-)

Skriv en ny kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits